Vanjski tepisi – što zapamtiti prilikom kupnje tepiha za balkon, terasu i vrt? Praktični mini vodič
sij, 2 2024   |   Trendovi i inspiracije

Vanjski tepisi – što zapamtiti prilikom kupnje tepiha za balkon, terasu i vrt? Praktični mini vodič

Kasia

Lijepi i originalni tepisi oduvijek su bili traženi u našim interijerima. Ovi modni dodaci, pored svojih estetskih kvaliteta, daju osjećaj udobnosti našim stopalima. To nije slučaj s vanjskim tepisima. Stoga više ne čudi da su dobrodošli ne samo na terasi, verandi ili balkonu, već se sve više nalaze iu vrtu. Vanjski tepisi obično se kupuju pri nekim drugim kupnjama - npr. namještaja ili biljke za vrt. I to je izbor potonjih proizvoda koji troše najviše vremena. Kada dođe vrijeme za odabir pločnika, većina nas se fokusira prvenstveno na boju, uzorke i veličinu, a praktične funkcije dolaze u drugi plan. Na što trebate obratiti pažnju pri odabiru pravog tepiha? Kako odabrati tepih koji će ostati s nama mnogo sezona? Saznajte odgovore na najvažnija pitanja i napravite pravi izbor.

Je li tepih na balkonu i terasi dobra ideja?

Balkon, terasa, vrt sva ova mjesta povezana su s ugodnim trenucima opuštanja. Bez obzira na to susrećemo li tamo svoje najmilije ili provodimo puno vremena opuštajući se uz šalicu kave ili dobro čitanje – moramo se pobrinuti da ova mjesta također izgledaju lijepo kao raspored našeg interijera. Moderan namještaj i cvijeće – to je osnova dekoracije, koja je dobro nadopuniti modernim i praktičnim tepihom. Izbor vanjskih pločnika je ogroman, počevši od uzoraka ili boja, a završavajući s težinom i veličinom. Za razliku od izgleda, najljepše prezentirani tepisi ne obavljaju osnovne i praktične funkcije, kao što su trajnost i otpornost na vlagu i prljavštinu.

Dywan na balkonie i tarasie

Ukrasite terasu elegantnim i funkcionalnim vinilnim tepihom

Ružan pod i betonske ploče na balkonu ili terasi najčešći su poticaj za kupnju tepiha. Također će biti korisno kada provodimo puno vremena na otvorenom s prijateljima i djecom. Uostalom, moramo se pobrinuti ne samo da je lijep i ugodan, već i uzeti u obzir praktična razmatranja. Zašto su vinilni tepisi savršen izbor? Odgovor je jednostavan – kombiniraju najvišu kvalitetu izrade, a nevjerojatne boje i motivi su njihova lijepa završna obrada.

Dimenzije, boja, uzorak, materijal… – koji tepih odabrati?

Vašu pretragu treba početi s materijalom od kojeg je tepih napravljen. Prije svega, savjetujemo kupnju tepiha za balkon ili vrt, koji su izrađeni od prirodnih vlakana. Nisu otporni na vremenske uvjete (vrući dani ili kiša), a to je ključna značajka na koju bismo trebali obratiti pozornost pri odabiru pločnika za vanjske prostorije. Savjetujemo vam da odaberete tepihe koji uključuju plastiku, npr. kombinaciju poliestera obloženog pjenastim pvc-om. PVC tepisi su otporni ne samo na vremenske uvjete, već i na mehanička oštećenja. Osim toga, nećemo imati problema s brzim i učinkovitim čišćenjem površine prljavštine. Njihov izbor, osim kvalitete, posljedica je činjenice da su ugodni na dodir – to će zasigurno biti ugodna udobnost i opuštanje za naša stopala – i širok izbor boja i uzoraka.

Jaki dywan wybrać

Originalnost i bezvremenost

Polaganje tepiha u vrtu ili na balkonu ne bi trebao biti problem. Možete organizirati mali dio slobodnog prostora, između ostalog, pri namještaju za odmoriti se te ispod cvjetnih lonaca, ili pokriti cijeli kat. Sve ovisi o prostoru koji ste već razvili i vlastitim željama. Međutim, ovaj širok raspon uzora i boja može učiniti glavu malo vrtoglavicom. Možete birati između izvornih geometrijskih, orijentalnih, marokanskih ili bohouzoraka. Vintage i potkrovlje vinil tepisi su također vrlo popularni. Ako ste ljubitelj neobičnih i šarenih dizajna, sigurno ćete pronaći nešto za sebe. A ako želite malo ugasiti svoj prostor boja, odaberite ujednačenu boju pločnika. Samo zapamtite da vinilni tepih mora odgovarati ostatku ukrasa i namještaja na terasi.

Znate li koji će tepih funkcionirati na terasi i balkonu? Idite na web stranicu Tepihomat.hr i pogledajte što drugi pribor može dati vašem karakteru interijera.